Mtn Dew Holiday Brew

Mtn Dew Holiday Brew

Ännu en läskande julsmak, denna gång Mtn Dew Holiday Brew från PepsiCo i USA. Mtn Dew har besegrat många tänder och verkar vara omåttligt populär i USA. Originalet är lagom kul, så vi får se vad denna korsning med Mtn Dew Code Red kan bjuda på.

Det ska visa sig vara den bästa Mtn Dew som Sockerbiten har smakat. Helt utan konstiga bismaker som dess syskon ofta lider av. Doften är härligt kemisk av körsbär, mandelmassa och citrus. Helt underbar faktiskt.

Läsken är ljusröd och har en tydlig sirapssötma som tillsammans med smaken av citrus och körsbär blir alldeles förträfflig. Söt, syrlig och sliskig med en rund och fin smak. Det är på gränsen att sötman blir för massiv i Mtn Dew Holiday Brew men den klarar sig med näppe.

Kolsyrenivån är låg och för full pott hade gärna lite mer syrlighet fått ta plats. Kanske lite mer av den där apelsinen som kikar fram emellanåt. Mtn Dew Holiday Brew är en fantastisk blandning av citrus och cherry som vi får hoppas kommer till Sverige i en egen version.

P.S. Håll ut, det kommer annat än läsk inom kort 😉

Vad kostar Mtn Dew Holiday Brew och var köper jag den?

Pris ca 90 kr.
Inköpsställe: eBay. Tyvärr inte hos usagodis denna gång p.g.a. otillåtna färgämnen (om jag minns rätt).
Rekommendation: Har du kontakterna, ordna några flaskor innan de tar slut

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.