Nyhet: Marabou Havssalt och Ben & Jerry’s Cone Together

Marabou Havssalt och Ben & Jerry's Cone Together

Äntligen är det dags för nyhetssäsong igen och både Marabou och Ben & Jerry’s är på gång med nyheter. Först ut är Marabou som redan den 11 januari släpper en chokladkaka med Havssalt på Hemmakväll. Några veckor senare kommer Europas variant på Ben & Jerry’s Americone Dream.

Marabou Havssalt

Lördagen den 11 januari kommer Marabou Havssalt till Hemmakväll och till övriga butiker, likt Coopers Candy, kommer den under vecka 8.

Äntligen kommer ännu mer choklad med salt, vilket brukar förhöja sötman på ett fint sätt och skapa en kolasmak. Det kan vara så enkelt att detta handlar om Marabou Fudge & Havssalt utan fudgen. Troligen kommer man sakna den sega och goda kolan, men det ska bli spännande att testa hur Marabous mjölkchoklad funkar med endast en nypa salt. Vi får hoppas att de inte snålat med saltet i alla fall. Recension kommer självklart inom kort.

Marabou kör också just nu en tävling där du kan skapa din alldeles egen smak, med hjälp av tre sorters innehåll. Dessutom utses tre vinnare som kommer att göras på riktigt. Tyvärr saknas jordnötssmör på deras webbsida där tävlingen finns.

Ben & Jerry’s Cone Together

Redan före årsskiftet berättade Ben & Jerry’s om sin nya smak Cone Together som är en vaniljglass som innehåller chokladindränkta bitar av våffelstrut och salt karamellsås.

Låter enkelt men riktigt gott, och för alla oss som suktat efter amerikanska Americone Dream är det en chans att få prova samma smak i Europa men under ett nytt namn och med en fin anledning. En viss del av överskottet går nämligen till organisationer som jobbar för en mer välkomnande värld. Mer om det går att läsa här.

Självklart kommer en recension så fort Sockerbiten fått tag i en burk.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.