Reese’s Big Cup with Potato Chips

Reese's Big Cup with Potato Chips

Reese’s Big Cup with Potato Chips är syskon till Reese’s Big Cup with Pretzels och förväntningarna är högt ställda. Vi har nämligen fått vänta i mer än ett år på att kunna köpa denna variant efter att nyheten släpptes. Och vem är inte peppad på chips i jordnötssmör omsluten av choklad?

Den extra stora peanut butter cupen doftar som vanligt av billig söt mjölkchoklad och salta jordnötter. Inuti finns dock massor av chips som nästan är onaturligt hårda och krispiga.

Chipsen bjuder på extra sälta vilket är gott till allt det söta. Men de smakar varken potatis eller olja så känslan av chips uteblir smakmässigt. Och eftersom krispigheten är extrem blir den sammantagna känslan lite av en besvikelse. Att det inte handlar om chips, utan om någon speciallösning som skapats för att kunna behålla krispigheten när den blandas ned i jordnötssmör.

Jordnötssmöret är fett, sött och salt och alldeles förträffligt. Men på något sätt känns den extra sockrad och söt. Även det är lite underligt.

Sammanfattningsvis kan nog denna Reese’s beskrivas med ett ord och det är just underlig. Underligt god. Underlig konsistens.

Vad kostar Reese’s Big Cup with Potato Chips och var köper jag dem?

Pris ca 35 kr.
Inköpsställe: GB Gifts. Lär landa hos Coopers Candy inom kort.
Rekommendation: Det är inte samma sak som att manuellt blanda chips och Reese’s men värt att testa ändå. 

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Reese's Potato Chips Peanut Butter cups

Chips i jordnötssmör kan se ut såhär. I king size dessutom!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.