Sia Tomteglass 2022 Pepparkakshus

Sia Tomteglass 2022 Pepparkakshus

Sia Tomteglass 2022 Pepparkakshus är årets smak på Tomteglass som lanserades redan 2017 och lite senare, 2019, hade den smak av Marsipangris.

När man skopar upp den mjuka och beigefärgade glassen ser man direkt små färgglada godispluppar och små bitar av pepparkaka. Det doftar också lite pepparkaka.

Glassbasen är gräddig och fet med en kryddig smak av både kanel och kardemumma. Genomgående bjuds man på en skön sirapssötma, på samma sätt som hos pepparkaksdeg.

De färgglada godisbitarna är rejält hårda och knäcker nästan tänderna. De smakar mest socker men ger lite krispighet.

Till sist ska vi komma till det bästa med glassen. Bitar av pepparkaka har blandats med pepparkakssås och tillsammans blir det en underbar konsistens. De sockriga bitarna är kryddiga likt en smakrik pepparkaksdeg som man precis ställt in i ugnen för att sedan ångra sig och direkt ta ut den igen. Smak och konsistens är i alla fall helt perfekt. Tyvärr får vi alldeles för lite av dessa bitar (5-10 %).

Efteråt blir man mätt av all gräddighet och en varm eftersmak av kanel lämnas i munnen.

Vad kostar Sia Tomteglass 2022 Pepparkakshus och var köper jag den?

Pris ca 21 kr.
Inköpsställe: Mathem.se
Rekommendation: Prova den för traditionens skull.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Sia Glass Tomteglass 2022 Pepparkakshus

Man kan ana godisbitar och kakbitar här.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.