Sprite Mynta

Sprite Mynta

Vad är det som håller på att hända? Likt Fanta Pineapple Citrus har Sprite Mynta förpestats med Stevia av The Coca-Cola Company. Tyvärr tar sötningsmedlet över det mesta av smaken men vi ger läsken en chans ändå.

Sprite Mynta doftar fantastiskt och intensivt fräscht av lime och citronskal. Läsken bubblar friskt och är helt transparent, vilket alltid är en guldstjärna i Sockerbitens bok. Den normalt underbara smaken av lime och citron i Sprite, är i Sprite Mynta tyvärr delvis förstörd. Detta p g a Stevia som med sin bismak av metall och sura uppstötningar gör läsken svårdrucken. Dessutom fastnar dess eftersmak ordentligt länge på tungan.

Var håller myntan hus undrar du då? Tyvärr är smaken svår att lokalisera men ibland bryter den igenom dimridån som sötningsmedlet lagt ut. Och ibland sticker den till i aromen hos Sprite Mynta. På förhand var det snack om en liknelse med drinken Mojito men det finns det inte mycket spår av här.

Återigen får vi be The Coca-Cola Company att göra om och göra rätt. Och att för allt i världen hoppas att denna trend med att blanda socker och Stevia är ett tillfälligt snedsteg. Låt Sprite Mynta vara den sista odrickbara läsken från fabriken i Jordbro. I alla fall om det inte anges tydligt på etiketten att så är fallet.

Vad kostar Sprite Mynta och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll, Huddinge.
Rekommendation: Köp om du älskar Stevia, annars undvik likt pesten (nåja).

Betyg 1,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.