Toms Mjölkchoklad Ferrari

Toms Mjölkchoklad Ferrari

Toms är nästa tillverkare att slänga ned sitt gelégodis i en chokladkaka i och med Toms Mjölkchoklad Ferrari och dess syskon (Mintstång och Häxvrål). Tidigare har vi sett Marabou och Cloetta göra samma eller liknande saker.

Förpackningen känns retrosnygg på något sätt, även chokladen som dock har en ganska tråkig form. Bitarna doftar söt choklad och inte mycket avslöjas om dess innehåll.

Mjölkchokladen är grynig i konsistensen och har en matt struktur, eller vad man ska kalla det. Smaken påminner mest om en julkalender. Oerhört sött och sockrigt och med låg kakaohalt. Kanske är det dansk standard? En viss smörighet som glider över i nougat och kakaosmak träder så småningom fram.

Det mest intressanta i Toms Mjölkchoklad Ferrari är dock själva bitarna av det rosaröda godiset Ferrari. Här har Toms verkligen inte snålat. Bitarna är så stora att det blir svårt, nästan omöjligt, att lyckas tugga chokladen tillsammans med Ferraribitarna.

Först smälter chokladen bort, sedan återstår bara stora och oerhört sega och nästan hårda bitar av hallongelégodis. Man hade lika väl kunnat köpa choklad och Ferrari separat och kasta in några tuggor av vardera i munnen för att uppnå samma känsla.

Vad kostar Toms Mjölkchoklad Ferrari och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Hemköp, Farsta. Håll utkik på MatHem.se och Coopers Candy för hemleverans.
Rekommendation: Absolut älskar du Toms Ferrari, så visst, full gas bara.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Rejäla bitar av röd sportbil!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.