Upsala Tonic

Upsala Tonic

Upsala Tonic är hantverksbrygd av några apotekare som tröttnat på undermålig tonic. Den levereras i en söt och vacker medicinflaska och skall blandas ut med sodavatten, och allra helst sedan blandas i en drink. Men då Sockerbiten varken kan eller vill blanda drinkar sker denna recension rakt av med sodavatten och syrup.

Koncentratet doftar rejält av ingefära, citrus, bark, palsternacka och grapefrukt. Ordentligt kryddigt är det, vilket innebär rena berg och dalbanan för näsborrarna. När sedan syrupen blandas med sodavattnet uppstår en grumlig orangebrun färg och dofterna mattas av en aning. Upsala Tonic är sötad med både agavesirap och råsocker vilket bådar gott. Tyvärr är detta ingen söt läsk direkt, vilket säkert 99 % av er redan anat.

Upsala Tonic är i sin rena form mycket besk med inslag av citrus och grapefrukt. Och visst känner man träsmaken, det lite barkiga i bismakerna. Eftersmaken är också enormt besk. Tungan krullar sig och gommen blir sträv.

Kvalitetskänslan känns dock rakt igenom, och för er som gillar att blanda drinkar är nog detta rena elixiret. Själv hoppas Sockerbiten att Upsala Tonic även ger sig på vanliga läskeblaskar. Sveriges första root beer av rang vore nåt! Challenge accepted? För att avnjutas som alkoholfri drink bör nog Upsala Tonic sötas lite mer, som det står beskrivet på flaskan.

Vad kostar Upsala Tonic och var köper jag den?

Pris 150 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Upsala Tonic.
Rekommendation: Nästan värd bara för den söta flaskan. Annars bör du nog gilla drinkar för att avnjuta fullt ut.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Häller i glas

Upsala Tonic är ett koncentrat som skall blandas med 6-8 delar hårt kolsyrat sodavatten.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.