Ben & Jerry’s Sundae Choco-lotta Cheesecake

Ben & Jerry’s Sundae Choco-lotta Cheesecake

Ben & Jerry’s Sundae Choco-lotta Cheesecake är en av tre nya smaker i Ben & Jerry’s Sundae-serie. Tidigare har ni kunnat läsa om Ben & Jerry’s Sundae Dulce De-lish. Är denna smak godare? Vi får se. Den var i alla fall riktigt svår att få tag i.

Den rekordlånga beskrivningen av glassen lyder som följer:

Chocolate Cheesecake Ice Cream with Chocolatey Chunks & Chocolatey Cookie Swirls, Topped with Chocolate Whipped Ice Cream, Chocolatey Swirls & Chocolatey Chunks

Glassen har en inbjudande topp av mjukglass och doftar djupt av kakao och choklad. Mjukglassen är len i konsistensen och smakar söt mjölkchoklad. Vi hittar också hårda bitar av mörk choklad som är krispiga och ibland härligt salta, vilket verkar vara ett stående inslag i Sundae-serien.

Virveln av chokladsås är riktigt god och intensiv med en djup smak och fin konsistens.

Glassbasen bjuder på högkvalitativ chokladsmak som även den är ganska intensiv. Men känslan av cheesecake uteblir i vissa tuggor, medan andra tuggor känns lite rundare och fylligare. När man väl får en touch av cheesecakesmak funkar det oerhört bra, så önskan är att det varit ännu mer av den varan.

Sammantaget bjuds man på en fin och väl avstämd chokladupplevelse och Sockerbiten vågar sticka ut hakan och säga att den är bäst av nyheterna i Sundae-serien.

Vad kostar Ben & Jerry’s Sundae Choco-lotta Cheesecake och var köper jag den?

Pris ca 70 kr.
Inköpsställe: Mathem
Rekommendation: Bäst av de tre nya smakerna i denna serie!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry’s Sundae med smak Choco-lotta Cheesecake

Här kan ni se hur glassen ser ut. Fin va?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.