Cinnabon

Cinnabon

Se där, Cinnabon har öppnat i smyg i Sverige. I januari tog de över Dunkin’ Donuts gamla café i Skärholmen.

Bullarna ska värmas upp innan de äts och de ser onekligen inbjudande ut med överväldigande mycket topping. Doften påminner dessutom om lockelsen hos en ogräddad kanelbulle med extra fyllning.

Cinnabons bullar dryper verkligen av kladdig fyllning och topping. Det är omöjligt att hantera dem utan att bli helt kletig om fingrarna.

Stor bonus för att man utan kostnad får med sig extra topping i en burk när man köper ett dyrt flerpack. Toppingen går dessutom alldeles utmärkt att äta med sked. Mums, den påminner om fluffigt smör blandat med florsocker.

Bullarna är en korsning av ogräddad bulldeg och tunt rullade gräddade bullar. En intressant konsistens som blir härligt seg, men också något för magen att kämpa med.

Originalfyllningen med kanel och socker är söt och sliskig med mycket kanel och mörkt socker. Den brännande sötman blir uppbackad av glaseringen som smakar vaniljsocker.

Det finns några varianter att välja på. En med choklad som smakar mycket choklad, mörk sådan. Samt en med pekannöt och kola, lätt bränd sådan. Båda är goda, men originalet är bäst.

Cinnabon känns verkligen extremt ohälsosamt med sockermängder som måste spräcka något rekord. Men det går inte att förneka att det på köpet blir gott. Dock blir mättnadskänslan av både deg och socker överväldigande så det blir lätt några tuggor över.

Vad kostar bullar från Cinnabon och var köper jag dem?

Pris 90 kr (fyrpack).
Inköpsställe: Cinnabon, Skärholmen.
Rekommendation: Efter att ha hört talas om dem i otaliga filmer och tv-serier är det värt att prova.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.