Fanta Cream Soda

Fanta Cream Soda

Fanta Cream Soda från Kanada har Sockerbiten trånat efter länge och när den fanns tillgänglig på en svensk webbshop var det bara att slå till. Tidigare har Sockerbiten testat en asiatisk variant av Fanta Cream Soda, men det var inte en särskilt lyckad smak.

Läsken är transparent och doftar fruktigt med inslag av vaniljsocker och ett gräddigt bakverk. Härligt i kvadrat! Smaken är som en riktigt bra cream soda men ändå inte för söt. Fräsch och barnsligt glassig på samma gång. Smaken har mycket vanilj men även lite fruktig sötma.

Sötman är perfekt avvägd, inte för djup och inte för sliskig. Fanta Cream Soda gör ingen besviken. Kanske om man trodde att den skulle smaka druva, som burken antyder.

Det känns lite konstig och oväntat att detta är en Fanta. Det enda negativa är egentligen att smaken klipps av ganska snabbt på tungan. Poff, så är den borta. Fanta Cream Soda påminner faktiskt lite om den oerhört saknade Hansen Cherry Vanilla Créme.

Vad kostar Fanta Cream Soda och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: SweetLoveSugar/Ovrhypd.se
Rekommendation: Köp minst 2 burkar.

Betyg 4,25 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.