Glimra Blåbärspaj

Glimra Blåbärspaj

Glimra Blåbärspaj väger ganska lätt och har en genomskinlig förpackning som ska visa virvlarna i glassen. Båda egenskaperna är ganska oroande varningstecken, men Glimras finska glassar har vunnit ett smaktest så det är lika bra att testa.

Nästa varning kommer under locket, när en perfekt uppläggning visar sig med virvlar och kaksmulor på toppen. Som i kulglassdisken när en ny förpackning tas fram.

Kaksmulorna är goda med mycket smak av kanel och bränd pajskalskänsla. Tyvärr är det lite snålt, det hade varit gott med en större mängd utblandat i glassen. I Glimra Blåbärspaj finns naturligtvis också en syrlig och god blåbärsrippel av sylt.

Glassbasen är tvåfärgad men smakar mest vanilj och lite konstgjort blåbär. Kanske lite cheesecake också. Konsistensen är härligt seg och fluffig, nästan som mjukglass. Luft och tillsatser är nog svaret på det. Glimra Blåbärspaj är ändå över förväntan och helt klart godkänd.

Vad kostar Glimra Blåbärspaj och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: ICA. Kanske MatHem.se inom kort.
Rekommendation: Reko vardagsglass men inte mer.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Glass

Stiligt upplagd glass, men lite oroväckande när det är så tillrättalagt …

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.