Fazer Banana Toffee

Fazer Banana Toffee

Fazer Banana Toffee är smaksatt med hårda bitar av Dumle Totally Bananas som fick högt betyg av Sockerbiten så denna blandning känns riktigt lovande. Det är en ”Traveller Exclusive” hos Viking Line och Tallink-Silja än så länge.

Det är en rejäl chokladkaka som har den finska designen på förpackningen med ett extra lager aluminiumfolie innanför som känns lite exklusivt. Doften avslöjar ingenting och det är lätt att bryta loss några bitar.

Chokladgrunden är Fazers vanliga, riktigt goda mjölkchoklad som är fet och söt. I varje tugga stöter man på hårda bitar av kola som såklart fastnar rejält i tänderna. Förutom att bitarna är hårda är de även lite gryniga i konsistensen.

Smaken av kola och banan är nästan obefintlig och man får verkligen söka med ljus och lykta för att förnimma någonting. På sin höjd påminner det om en Dumleklubba som strimlats ned.

Besvikelsen blir ganska stor på en så pass lockande produktidé.

Uppdatering 8/4-22: Den kommer till Sverige under vecka 19 med namnet Fazer Dumle Totally Bananas.

Vad kostar Fazer Banana Toffee och var köper jag den?

Pris ca 38 kr.
Inköpsställe: Tallink Silja webshop.
Rekommendation: Helt okej att hoppa över denna besvikelse.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Fazer Dumle Totally Bananas Banana Toffee

Fazerchoklad med bitar av Dumle med banansmak.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.