Marabou Äppelpaj

Marabou Äppelpaj

Marabou Äppelpaj blåser in som en frisk sommarvind i godishyllan. En ganska oväntad smak får man säga, kan den ha sitt ursprung i tävlingen Marabou körde i februari där kunder fick skapa en smak? Det får vi kanske aldrig veta, men smaken får ni strax veta allt om. Förpackningsdesignen känns dock oväntat pajig för att vara Marabou.

Chokladkakan doftar minsann lite äpple och pajdeg om man smyger riktigt nära med näsvingarna. Inuti finns tydliga bitar av pajskal och något som ser ut att vara inlagda äpplen eller gelé.

Genom hela chokladen finns krispiga bitar av paj som tuggas lätt och smakar lite mördeg. De sega bitarna av äpple fastnar i tänderna och bjuder på en djup fruktsötma, nästan som marmelad. Dessutom liknar de russin både till konsistens och hur smaken känns koncentrerad.

Visst smakar det lite äppelpaj men mest är det brännande sött. Kanelen som utlovats hittar man inte mycket av, istället är det äppelsmaken som sticker ut hakan ibland. Men inte ofta. Det funkar faktiskt riktigt bra ihop med den feta och söta chokladen. För att ta till en liknelse, så känns den här mixen som en korsning av frukostmüsli och lördagsgodis.

Vad kostar Marabou Äppelpaj och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Klippkungen, Happy Candy, Partykungen och Coopers Candy. I butik vecka 20.
Rekommendation: En ny Marabou är alltid en ny Marabou. Den kommer i begränsad upplaga så lika bra att passa på.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Marabou med Äppelpaj

Limited Edition. Äppelbitar och paj med kanel. Synes här på bild.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.