Marabou Caramello

Marabou Caramello

Nyhetshösten 2023 börjar med Marabou Caramello som redan finns på Pressbyrån. Den beskrivs som Golden Caramel Chocolate så vi ska se vad det innebär.

Caramello finns i England som Cadbury Caramello och har funnits i Norge som Nidar Caramello, med skillnaden att båda dessa varianter är mjölkchoklad fylld med kolasås. Som vi ser på förpackningen handlar varianten från Marabou om något helt annat.

Chokladbiten är beige till färgen och doftar smörigt och sött, nästan lite som knäck. Vad vi redan kunde ana på bilden, så innehåller Caramello ingen fyllning. Det är solid choklad rakt igenom.

Sötman är massiv och har en fin ton av bränd kola. Smaken av vit choklad är tydlig med sin smöriga grund med lite vanilj. Allt förstärks sedan av en smak av brynt smör eller smörkolasås, vilket förhöjer hela upplevelsen.

Den vita chokladen är fortfarande barnsligt söt och sliskig, men den bjuder också på något vuxen. Om än bara lite.

Chokladen smälter fint på tungan men det är en fin balansgång för att den inte ska närma sig blockchoklad i konsistensen.

Vad kostar Marabou Caramello och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån och Klippkungen. Från vecka 36 hos Coopers Candy m.fl.
Rekommendation: Råkar du gilla du vit choklad och brynt smör, då är det något för dig.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Marabou Golden Caramel Chocolate - Caramello

Beige choklad. Till färgen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.