Marabou Happy Birthday!

Marabou Happy Birthday!

Marabou Happy Birthday! – Limited edition med smak av hallon- och chokladfudge.

Marabou Happy Birthday! lanseras som jubileumsutgåva för att Marabou firar 100 år i år. Gammal men ändå ganska ung, även om de nya smakerna inte varit så vågade. Kanske kan Marabou Happy Birthday! ändra på det med bitar av hallon- och chokladfudge.

Bitarna av fudge är gryniga och sega och ganska snålt utspridda, men de bjuder ändå på god smak. Hallon och choklad går ju som bekant hand i hand. Bitarna av hallonfudge smakar som geléhallon och har en minimal syrlighet och fruktighet, men är mest godissöta. Lyckas du få en hög koncentration av hallonfudge på tungan är det dock ren njutning. Chokladfudgen bjuder på en konsistensbrytning men smaken skiljer inte så mycket från mjölkchokladen som är grundbulten i Marabou Happy Birthday!.

Sötman är brännande söt och ligger länge kvar som ett täcke på tunga och i svalj, som vanligt när det gäller Marabouchoklad helt enkelt. Mjölkchokladen håller god standard och är verkligen en bra bas att bygga vidare på. Tyvärr kör dess sötma över det mesta annat i smakväg.

Marabou Happy Birthday! är ändå riktigt god och med ännu mer hallonfudge hade det varit en riktig hit. Nu blir chokladkakan bara ytterligare en smak i mängden. Ändå är det väl på sin plats att säga hipp, hipp, hurra för Marabou.

Vad kostar Marabou Happy Birthday! och var köper jag den?

Pris ca 22 kr.
Inköpsställe; MatHem.se.
Rekommendation: Bryt loss alla bitar av hallonfudge och ät i en tugga.

Betyg 3,9 av 5 sockerbitar.

Chokladbitar

Man kan tydligt se bitarna av hallonfudge i alla fall! Marabou Happy Birthday! ska även innehålla chokladfudge.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.