Nygårda Lagrad Julmust Portvinsfat

Nygårda Lagrad Julmust Portvinsfat

Årets lagrade julmust är Nygårda Lagrad Julmust Portvinsfat som fortfarande säljs exklusivt på Systembolaget första året. Tyvärr är årets smak en riktig dikeskörning. Tidigare smaker har varit ju riktiga höjdare som Nygårda Lagrad Julmust Calvadosfat och Nygårda Lagrad Julmust Bourbonfat.

Efter att korken flugit ut är det en bestämd arom som möter en. Doft av sur jordkällare, gammal sprit och plastig kaffesump kittlar näshåren.

Smaken blir inte mycket bättre tyvärr. Det smakar lite lakrits och sunkigt gammalt starkvin. Bakom alltihop finns en smak av mörk julmust med en bränd ton. Men känslan av trä och vin tar över.

Den här lagrade julmusten är inte alls lika balanserad som de tidigare smakerna. Eftersmaken påminner om en skämd arraksboll eller de där spritpralinerna som har legat kvar alldeles för länge i chokladasken och som ingen vill ha.

Det är svårt att avgöra om smaken är vuxen eller bara konstig. Gillar du portvin så lär den gå hem i alla fall. Någon kan nog gilla den trots alls. Skummet är fint och rejält, det är en tröst om någon.

Vad kostar Nygårda Lagrad Julmust Portvinsfat och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Systembolaget.
Rekommendation: Vänta in 2020 års smak istället.

Betyg 1 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.