Pepsi Apple Pie

Pepsi Apple Pie

Pepsi Apple Pie är den mest unika läsken Sockerbiten hittills har recenserat då Pepsi bara producerade 1500 flaskor som sedan lottades ut i en tävling. Sockerbiten var en av de lyckliga vinnarna, men eftersom tävlingen bara gällde USA så kostade fraktlösningen för att få hem flaskan som en bättre champagne till nyår. Vi får se om det var värt att frakta hem dessa 2 liter guld, förlåt, läsk.

Etiketten är fyndig och läsken brun som vilken cola som helst. Men det här är ju som ni redan förstått inte vilken cola som helst. Passande nog avnjuts den till tolvslaget när 2020 blir 2021 och detta blir med det årets första recension.

Läsken doftar friskt och fräscht av syrligt rött äpple blandat med vaniljsås och nygräddat pajskal. Sötman är djup och alldeles underbar, samma sötma som Pepsi briljerat med i Splash-serien.

Vid sidan om den söta colasmaken hittar vi mycket vaniljsmak och en tydlig smak av äpple. Dessutom finns lite kryddighet och karamell från pajdeg. Det påminner om vaniljsås och kanel med nyplockade röda äpplen.

Det är svårt att göra smaken rättvisa med ord för Pepsi har nämligen förfinat sina smakkombinationer ut i fingerspetsarna. Avvägningen mellan sliskig sötma, frisk frukt, kryddighet och vanilj är perfekt. Vi kan bara hålla alla tummar vi har och hoppas att detta blir en framtida smak för alla att njuta.

Vad kostar Pepsi Apple Pie och var köper jag den?

Pris ca 850 kr (frakt och tull från USA, läsken var gratis vinst i en tävling).
Inköpsställe: Pepsi Twitter (den finns på eBay till hutlösa priser)
Rekommendation: Lite väl dyr får medges, men det är alltid kul med något unikt och gillar du amerikansk äppelpaj är det bara att börja spara veckopengen.

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.