Nyhet: Marabou Popcorn, Dumle Snacks Choco Chewies & Geisha Caramel & Sea Salt

Marabou Popcorn

År 2021 är här och vi närmar oss årets första nyheter med stormsteg. Vecka 7 smäller det och en hel del roligt att testa kommer ut i butikerna. Det mesta finns redan ute i Finland och det ska Sockerbiten berätta om här.

Marabou Popcorn

Minns ni Marabous tävling förra året där man själv kunde skapa smaker och skicka in? Nu kommer den första smaken som ett resultat av denna tävling. Det är ingen direkt nyskapande smak dock. Faktum är att den nästan funnits förut, och dessutom har Fazer också gjort en variant av den.

Smaken heter Marabou Popcorn Eva’s Edition och innehåller popcorn, crunchy corn och havssalt. Just crunchy corn känner vi igen från 2012 när chokladkakan Marabou Crunchy Corn fanns i butikerna. Sockerbiten gav den högt betyg, så förväntningarna på denna nya skapelse är höga. Fazers variant som både innehåller popcorn och rostad majs heter Fazer Salty Popcorn och fick också riktigt bra betyg.

Den 15 februari ska chokladkakan finnas i butik. Det är bara att börja refresha Coopers Candy, Klippkungen osv.
Vill du smaka den först i Sverige? Följ Sockerbiten på Instagram @sockertweeten för en chans att vinna Marabou Popcorn och att få testa den före alla andra. Tävlingen annonseras inom kort!

Uppdatering 12/1: Nu är nyheten ute att Eva, 38, från Kristianstad är den som skapat denna vinnande smak i Marabous tävling. Två till vinnande smaker kommer under året. Denna smak blir permanent i sortimentet.

Uppdatering 23/1: Nu har Sockerbiten recenserat Marabou Popcorn!

Dumle Snacks Choco Chewies

Kan man ana att Fazer sneglat lite på Cloettas Polly när de skapade Dumle Snacks Choco Chewies? Om man bara tittar på bilden på förpackningen ser det i alla fall ut så. Det ska bli spännande att se hur sega de är och hur bra det passar med Fazers goda choklad som överdrag. De känns dock ganska långt ifrån original-Dumle.

Tyvärr har Sockerbiten ingen uppgift om när de kommer till Sverige, men de finns redan tillgängliga i Finland och går faktiskt att köpa via Fazers webbshop här.

Uppdatering 31/1: Nu har Sockerbiten recenserat Dumle Snacks Choco Chewies!

Geisha Caramel & Sea Salt

Fazer lanserar ännu en ny smak på klassikern Geisha, och denna gång är det smaken salt karamell som vi känner igen från de flesta produkter under 2000-talet. Chokladkakan innehåller fortfarande hasselnöt så vi får se hur bra det fungerar ihop med salt karamell. Förhoppningsvis har Fazer inte snålat med saltet. Geisha Caramel & Sea Salt bör finnas i butik omkring vecka 7.

Fazer har även fler nyheter på gång som en chokladkaka med puffat ris (Kina) och mycket annat.

Uppdatering 4/2: Nu har Sockerbiten recenserat Geisha Caramel & Sea Salt!

 

Recensioner på ovanstående kommer självklart så fort Sockerbiten får tag i produkterna. Bor du i Finland och kan få tag i dem? Hör av dig! 🙂

Tips: När dessa släpps vecka sju i svenska nätbutiker kan ni testa att köpa dem med en Coopers Candy rabattkod, Partykungen rabattkod eller Klippkungen rabattkod för att spara en extra slant. Sockerbiten hoppas kunna erbjuda fungerande koder till sportlovet.

 

Källor:
k-ruoka.fi
fazer.com
expressen.se
mynewsdesk.com

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.