Pepsi Pineapple

Pepsi Pineapple

Pepsi Pineapple är årets nyhet i den helt fantastiska Splash of-serien från Pepsi. Tidigare har Pepsi Mango och Pepsi Berry fått riktiga toppbetyg så förväntningarna på denna är ofantligt höga.

Läsken innehåller faktiskt 1 % ananasjuice vilket känns fräscht. Doften gör skäl för namnet, här osar det av ananas i form av glass, godis och på konservburk.

I grunden finns en underbar cola som här har toppats med riktigt sliskig ananas. Lite oväntat faktiskt. Det påminner om en konstgjord fruktsmak, som hos godis. Sötman blir hög och mörk av sirapstoner. Majssirap funkar verkligen bra ihop med fruktjuice, det blir härligt dundersött och smaken blir intensiv.

Det finns en ganska mörk ton över hela läsken och den är inte alls lika frisk som de andra syskonen i serien. Förväntningarna var nog för högt ställda, men det går inte att komma ifrån att det är en riktigt bra läsk som passar fint till maten.

Vad kostar Pepsi Pineapple och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: GB Gifts. Kommer förhoppningsvis till Coopers Candy inom kort.
Rekommendation: Hela Splash-serien är värd att testa och denna är inget undantag.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.