Bastard Burgers Doktorn

Bastard Burgers Doktorn

Bastard Burgers Doktorn är en av fyra mixers i Bastard Burgers egen serie av läsk som är framtagna i samarbete med bartendern Emil Åreng och läskgurun Marc Strömberg. Smaken beskrivs som cola, älgört och körsbär och den bryggs av Bryggverket. Låter underbart och är helt klart den smak som lockar mest.

Läsken är mörk som synden och doftar kryddigt av nyplockade örter och mandelmassa, men även lite badhus. Även en hel del som kaneltuggummi. Karaktären på aromen är mjuk och rökig.

Smaken kan närmast beskrivas som en korsning av Dr Pepper och Coca-Cola Cherry. En fin och mjuk sötma tillsammans med en mjuk kolsyra gör att trycket i smaken uteblir.

Det finns ett tydligt inslag av mint eller någon ört, som att tugga på ett blad. Kanske mynta? Det är onekligen en rolig smak med en helt egen profil. Som en vuxen Dr Pepper är nog bästa liknelsen till syvende och sist. Bra jobbat i alla fall!

Vad kostar Bastard Burgers Doktorn och var köper jag den?

Pris ca 10 kr (om man köper mat).
Inköpsställe: Bastard Burgers restauranger.
Rekommendation: Självklart ska du ta en till nästa lunch eller middag. Gör det bara. Gör det.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.