Pepsi Salted Caramel

Pepsi Salted Caramel

Så äntligen landade den, Pepsi Salted Caramel. Än är inte salt karamell-tåget över tydligen. Detta är julsmaken från Pepsi USA och den smakar minsann som pensionärskolor till vickningen.

Till att börja med är doften verkligen annorlunda mot en vanlig cola. Som saltlösning blandat med bränd knäck och en viss kryddighet. Kanske som något bakverk eller hemkokt godis.

Smaken är tyvärr lite svag. Som en blaskig kola. Men låter man Pepsi Salted Caramel vila lite i glaset och låter den oväntat vassa kolsyran pysa ur lite blir det bättre. Kolasmaken är jordig och bränd, men något salt är svårt att hitta även om det finns med på innehållsförteckningen. Kanske beror det på att sötman har inslag av sötningsmedelssmak emellanåt.

Pepsi Salted Caramel smakar som en lågbudgetkola från lösgodisdisken och kan nog passa in i facket fulcola. Läsken är faktiskt helt okej men inget att hänga i julgranen. Kanske är det en smak som inte vore helt oväntat om den kom till Sverige?

Vad kostar Pepsi Salted Caramel och var köper jag den?

Pris ca 90 kr (gissningsvis 25 kr i Sverige).
Inköpsställe: eBay. Inom några veckor på usagodis.se.
Rekommendation: Tyvärr svårt att rekommendera denna läsk på andra meriter än en fin flaska och ett kul försök.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.