Plopp Mjölkchoklad Djungelvrål

Plopp Mjölkchoklad Djungelvrål

Plopp Mjölkchoklad Djungelvrål är den andra av fyra nya chokladkakor i serien Plopp Mjölkchoklad från Cloetta att testas av Sockerbiten. Först ut var ju som bekant Plopp Mjölkchoklad Gott & Blandat.

Skillnaden med denna chokladkaka är att något märks direkt på doften, som bjuder på lite aromer av lakrits. Anledningen är att den söta och feta mjölkchokladen är fylld med små bitar av ganska hård och knaprig lakrits. Hårdare än Djungelvrål i påse i alla fall.

Som tur är så är det saltet i saltlakritsen som tar den största smakplatsen i Plopp Mjölkchoklad Djungelvrål. Även någon som inte föredrar lakrits i sitt godis kan njuta av denna choklad.

Stöter du på en större samling lakritsbitar i Plopp Mjölkchoklad Djungelvrål så är din lycka gjord. Då skapas nämligen ett segt och salt kluster som faktiskt påminner om Djungelvrål, både i konsistens och smak. Klumpen är både sockerkrispig och seg.

Plopp Mjölkchoklad Djungelvrål bjuder som sagt mest på smak av salt, men i eftersmaken kikar lakritsen fram och stannar ganska länge på tungan. Detta är en godkänd choklad som troligtvis lakritsälskare kommer gilla, trots den svaga smaken av lakrits.

Vad kostar Plopp Mjölkchoklad Djungelvrål och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: City Gross. Från v38 i alla butiker, prova MatHem eller Coopers Candy.
Rekommendation: Gillar du lakrits och choklad är det en given hit. Sedan är apan på förpackningen ganska söt och glad också, bara det är ju kul.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Plopp Mjölkchoklad Djungelvrål innehåller lakritsbitar, så det så!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.