TipTop Salty Caramel

TipTop Salty Caramel

TipTop Salty Caramel är en oväntad förnyelse av den eviga klassikern TipTop från GB Glace. En glass som Sockerbiten aldrig trodde skulle få en ny smak. Även om smaken salt karamell är gjord till tusen så känns det som potentialen finns här.

Skillnaderna mot originalet är flera. Till att börja med har de mysiga rispuffarna i mjölkchokladen bytts ut mot mindre och krispigare bitar. Mjölkchokladen är lika fet och god dock.

Nästa steg är glassbasen, där vaniljen bytts ut mot en kolaglass. Tyvärr är kvaliteten riktigt undermålig. Glassen är extremt luftig och gräddig och smaken är oerhört svag och påminner mest om billig och bränd smörkola.

Hela anledningen att man köper TipTop är ju kärnan. Den där kulan av nougat som har en speciell konsistens. Både torr och smörig på samma gång. Här har den uppdaterats med smak av salt karamell och det är faktiskt riktigt gott. Saltnivån är fin och kolasmaken är god. Tyvärr är det alldeles för lite, bara 6 procent av glassen utgör kulan. Trots det är det just kulan som räddar upp betyget denna gång.

Kulan slinker ned i ett nafs men eftersom glassbasen mest liknar smaksatt grädde är det svårt att ens äta upp denna dyra strut och det är på gränsen till att man börjar må lite illa. Apropå strut så består själva struten av ett hårt kex med karamellig smak.

Vad kostar TipTop Salty Caramel och var köper jag den?

Pris ca 27 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån, 7-Eleven och OKQ8.
Rekommendation: Köp den för kulan och endast för kulan.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

TipTop med smak av Salty Caramel

Denna glass går att känna igen på den beiga färgen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.