Toffifee White Chocolate

Toffifee White Chocolate

Toffifee kör på med ännu en ny smak, denna gång Toffifee White Chocolate, vilken lockat sedan nyheten kom ut tidigare i år.

Nu fanns den helt plötsligt på Ö&B så det är bara att sätta igång att testa om den lever upp till förväntningarna. Det är kul att även gamla klassiska märken försöker att förnya sig.

Vad man först överraskas av är att pralinen inte är så ljus som man kunde tro. Mest består den av en mörk bärnstensfärg, med en klick av vit choklad på toppen. Den doftar kolasås och lite nöt. Dessutom känns pralinerna lite extra kladdiga och de smälter lätt.

I mitten finns som vanligt en knaprig hasselnöt som ger en stabil nötsmak. I övrigt smakar det faktiskt mest kola och sirap. Det lilla täcket med vit choklad är smörig i konsistensen och smakar vanilj och sött. Tillsammans blir alltihop oerhört sliskigt och sött, vilket är trevligt, men ändå inte når upp till förväntningarna.

Den tidigare smaken Toffifee Cocoa Intense gjorde sig faktiskt bättre. Det optimala vore nog att äta varannan pralin från varje smak.

Vad kostar Toffifee White Chocolate och var köper jag dem?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Ö&B och Rusta. Övriga butiker v36.
Rekommendation: Sliskigt gott, men Cocoa Intense är snäppet bättre faktiskt som sagt.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Toffifee med White Chocolate

Den är inte så vit hela vägen runt som man kan tro.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.