Tempel Cola

Tempel Cola

Tempel Cola har en ganska läskig burk med öligt utseende och den bryggs i liten skala i Uppsala av Tempel Brygghus. Även toppen på burken är blanksvart vilket är läckert.

Färgen på läsken är lite blekt brun, men det tar den igen på doften. En rejäl arom av sötsyrligt kolagodis och glass fyller näsborrarna. Kolsyrenivån är bra men den är lite vass emellanåt.

En tydlig ton av bränd kola blandat med sirap och citron är vad smaken har att bjuda på, vilket lägger sig fint på tungan. Det finns dock en bismak av något mörkt som tittar fram ibland, är det karaktären på burken som lurar bland klunkarna? En smakkänsla av koffein eller något lätt metalliskt är det i alla fall.

Den här läsken har en god och klassisk colasmak med mycket inslag av isglass och gelégodis. Ser man förbi bismaken och faktumet att smaken blir svagare för varje klunk så är det bara att njuta.

Vad kostar Tempel Cola och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Soda Nation eller tempelbrygghus.se
Rekommendation: Vågar du titta burken i ögonen så vågar du dricka den.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.