Ben & Jerry’s Caramel Brownie Party

Ben & Jerry's Caramel Brownie Party

Nästan helt i hemlighet har Ben & Jerry’s senaste smak Ben & Jerry’s Caramel Brownie Party smugits ut på hyllorna. Och beskrivningen ställer höga förväntningar:

Caramel Ice Cream with Brownies, Chocolate Cookies & a Salted Caramel Swirl

Visst låter det som en blandning av det mesta man vill ha? Salt kolasås och brownie brukar ju vara ett vinnande koncept. Tyvärr faller den här smaken på målsnöret.

Glassen doftar brownie och är lätt att skopa upp. Just brownien känner vi igen från andra smaker, och den är sådär seg, smakintensiv och alldeles underbar som vi minns den. Den kanske till och med smakar ännu mer choklad än vanligt faktiskt.

Bredvid brownien finns också små bitar av chokladkex som är ganska torra och tråkiga, likt Oreo. De tillför inte särskilt mycket, förutom en ny konsistens.

Glassbasen smakar tyvärr lite för mycket bränd kola, som vi oftast känner igen från lite billigare glassorter. Den smaktonen sätter därmed avtryck i varje tugga.

Kolasåsen är inte särskilt salt, men den är god ändå. Dessvärre är det alldeles för snålt tilltaget med sås i virveln. Synd.

Det är lätt att förstå varför denna smak lanserades i smyg och efteråt känner man sig lite besviken. Men det kan nog bero på att förväntningarna var så högt ställda. Det är alltjämt en god glass.

Vad kostar Ben & Jerry’s Caramel Brownie Party och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: ICA och Hemmakväll. Övriga butiker, exempelvis Mathem, inom några veckor.
Rekommendation: Det är helt okej att välja en annan smak denna gång faktiskt.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's kallad Caramel Brownie Party

Här kan man ana en rippel av kolasås, browniebitar och chokladkaksbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.