Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit

Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit

Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit är årets smak på winter edition från Karl Fazer inför julen 2016. Chokladkakan doftar lite lätt av kanel och mycket av choklad. Skär vi ett snitt så framträder den enorma mängden av kaksmulor som blandats ned i chokladen. Ett bra sätt att ta tillvara på spillet från årets kakbak.

Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit ska smaka julkryddor & frasiga kexsmulor vilket är en beskrivning som stämmer, varken mer eller mindre. Mördegssmulorna bidrar till en smörig och samtidigt torr konsistens. Smakmässigt bidrar inte kaksmulorna med mer än smör och mjöl. Istället är det julkryddorna som tar plats i Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit.

Julkänslan sitter som en smäck med smakbidrag av nejlika i apelsin, kanel och kardemumma. Dessutom är det väl avvägt mot sötman, där båda parter får ta plats. Tyvärr saknas som alltid lite sälta i mixen, något som hade gjort kexsmulorna mer framträdande.

Eftersmaken hos Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit bjuder på ett lätt sting av ingefära. Men egentligen gör sig Fazers choklad bäst på egen hand även om denna winter edition gör en stabil insats för att ladda upp inför julen.

Vad kostar Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi Botkyrka. Snart på MatHem.se.
Rekommendation: Glöm inte glöggen.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Massvis med smulor av kakor hittar vi i Fazer Winter Edition Cinnamon & Biscuit.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.