Häagen-Dazs Rum Salted Caramel & Biscuit

Häagen-Dazs Rum Salted Caramel & Biscuit

Kan Häagen-Dazs Rum Salted Caramel & Biscuit vara årets mest positiva överraskning? Dels för att den helt plötsligt uppenbarade sig i affären och dels för att den är riktigt god.

Redan på ytan syns en härlig rippel av kolasås och rejäla bitar av kakor. Glassen doftar punsch eller rom, Sockerbiten har ingen koll på sådant. Det påminner i alla fall om Sundborn Punch i arom och smak, men mycket mer intensivt.

Glassbasen är skönt söt och lagom punschig på ett sätt som biter fast i tungan på ett fint sätt. Den smälter fort och är len i strupen och håller en hög klass.

Kolasåsen är brännande söt och mysigt smörig och kladdig. Tyvärr är den inte särskilt salt men det funkar ändå riktigt bra ihop med övriga ingredienser. Det har strösslats generöst med bitar av ganska torrt kex som bidrar med en skön konsistensmix.

Man kan luras att tro att detta ska vara en vuxen glass, men tvärtom är det en barnsligt sliskig och söt historia. Som en bra kulglass på steroider. Allt som saknas från den runda smaken är lite mer sälta.

Vad kostar Häagen-Dazs Rum Salted Caramel & Biscuit och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: MatDax
Rekommendation: Våga testa!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Häagen-Dazs med Rum Salted Caramel & Biscuit

Så härlig ser denna Häagen-Dazs ut.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.