Marabou Oreo Sandwich

Marabou Oreo Sandwich

Marabou Oreo Sandwich är en klon av Milka Oreo Sandwich från 2018. I Sockerbitens recension av Milka-versionen ställdes frågan när den kommer i Marabou-version. Svaret blev två år senare, i augusti 2020.

Chokladen doftar lite vanilj och kakao och består av små söta Oreokex som fästs på ovan- och undersidan av chokladkakan. Komplett med vaniljkrämsfyllning. Fyllningen är faktiskt riktigt härlig, lenare och med bättre konsistens än i originalkakan.

Den söta och feta chokladen passar bra ihop med de torra och krispiga kexen, även om det blir en riktig sötchock. Stort plus för att kakorna håller händerna rena när man ska hålla i en bit. Inget kladd på fingrarna här inte.

Genom hela chokladkakan hålls ett bra förhållande mellan mängden kaka och mängden choklad. Oreo mår bra av en fastare fyllning och tjock mjölkchoklad. Den lätt bittra kakaon blandas ut fint i tuggorna.

Som väntat är det ingen skillnad mot Milkas variant och vi kan återigen komma fram till att det är bättre med hela kex än smulor i chokladkakan.

Vad kostar Marabou Oreo Sandwich och var köper jag den?

Pris ca 26 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån. Vecka 37 hos Coopers Candy, Klippkungen m.fl. Köp hos Partykungen här med en Partykungen rabattkod eller en Klippkungen rabattkod.
Rekommendation: Den är god men en Milka för 10 spänn går lika bra.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Marabou med Oreo Sandwich

Den ser också likadan ut som Milkas dito.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.