Oreo Crunchies Dipped

Oreo Crunchies Dipped

Ännu en variant av Oreo har sett dagens ljus och denna gång är det Oreo Crunchies Dipped, som till att börja med säljs exklusivt på Hemmakväll. Det är en dyr liten påse minsann och valet faller på den chokladdoppade versionen.

De små kakorna är indränkta i en nästan oaptitligt ljus mjölkchoklad. De doftar lätt av kakao och av formen att döma är det svårt att gissa att det är Oreos det handlar om.

Lagret av choklad är tunt och sockersött och kletar snabbt. Inuti finns krispiga kex och krämig vanilj. Som vanligt smakar det kakao och vanilj men sötman har vridits upp till max. Tonerna av vaniljsocker är tydliga. Ändå är det lätt att slänga i sig många, en efter en.

Tänderna fylls av kakkross samtidigt som det anonyma chokladlagret försvinner i all sockersötma. Eftersmaken bjuder på en matt konsistens. Som de flesta andra varianter av världens mest överexploaterade kex är även denna utgåva godkänd, men inte mycket mer.

Vad kostar Oreo Crunchies Dipped och var köper jag dem?

Pris ca 23 kr.
Inköpsställe: Exklusiva hos Hemmakväll just nu. Senare hos Coopers Candy m.fl.
Rekommendation: Kanske passar de bra som biosnacks när man får gå på bio igen?

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Oreo Crunchies doppade i choklad

Minimala Oreos doppade i choklad ser ut såhär när de är skurna på mitten.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.