Oreo Remix Raspberry & Vanilla Flavour

Oreo Remix Raspberry

Ännu en oinspirerande smak på Oreo kanske ni tänker nu, men Oreo Remix Raspberry & Vanilla Flavour kommer faktiskt överraska positivt. Även om det bara är en extra smak adderad till originalet så gör den susen.

Här doftar kakan som barndomens Singoallakex med syrliga och bäriga noter. Eftersom det är så mycket fyllning som inte verkar ha särskilt vidhäftande egenskaper ramlar kakorna gärna isär när man tar ut dem ur förpackningen. Dessutom är kexen så sköra att de ofta bryts av också. Men det spelar ju mindre roll för smaken, det är bara att sätta ihop kakorna igen och smula in dem i brödsaxen.

Kakan är torr och krispig som vanligt, med en rejäl smak av choklad och kakao. Tack vare den dubbla fyllningen blir förhållandet mellan kaka och fyllning perfekt. Fyllningen är söt och syrlig och smakar både vanilj och friskt av hallon. Emellanåt känns det faktiskt som att surt pulver letat sig ned i fyllningen för det kittlar till på tungan. Vaniljen är lite sockrig i konsistensen.

Även om varje tugga fastnar kopiöst mycket och länge i tänderna är det här en positiv överraskning och en riktigt bra variant av Oreo.

Vad kostar Oreo Remix Raspberry & Vanilla Flavour och var köper jag dem?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Bl.a. Coopers Candy och ICA.
Rekommendation: Värd att bjuda på till fikat eller barnkalaset.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Oreo Remix med smak av Raspberry & Vanilla Flavour

Två fyllningar kan man se här.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.