Reese’s Big Cup with Pretzels

Reese's Big Cup with Pretzels

Reese’s Big Cup with Pretzels är först ut av två nyheter i Reese’s serie med extra fyllning i jordnötssmöret. Nästa år kommer en med chips. Med chips! Chips! Men nu är det dags att testa denna version med bitar av salta kringlor.

Big cup indikerar att detta är en extra stor peanut butter cup vilket betyder extra av allt, både choklad och jordnötssmör. Tyvärr är chokladlagret alldeles för tjockt och sött så att förhållandet mellan söt choklad och salt jordnötssmör inte blir optimalt. Men det kanske krävs för att få plats med alla kringlor.

Denna tunga godis doftar jordnöt och choklad och förhoppningarna är uppskruvade till max. Tyvärr grusas de ganska fort.

Kringlorna är alldeles för stora, torra och hårda. Dessutom finns det oerhört mycket utspritt i jordnötssmöret. Även om bitarna skänker skön sälta, bjuder de varken på någon extra smak eller någon optimal hårdhet. Det saknas finess helt enkelt och det blir svårt för alla olika konsistenser att mötas.

Sötman når nya nivåer och halsen brinner nästan upp. Men ändå är det ett gott godis, det går det inte att komma undan med. Salt, sött och alldeles underbart i de flesta tuggor. Men i vanlig storlek lär det passa bättre, med tunnare choklad och förhoppningsvis mindre bitar av kringlor.

Vad kostar Reese’s Big Cup with Pretzels och var köper jag den?

Pris ca 35 kr.
Inköpsställe: GB Gifts. Nu också hos Coopers Candy.
Rekommendation: Det är alltid värt att prova nyheter från Reese’s såklart.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Reese's peanut butter cup medPretzels

Här går det faktiskt att se de stora bitarna av kringla.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.